Från A till Ö

Anmälan

Öppnar 1 december och ordinarie anmälan stänger 30 april. Ekonomiskt fördelaktigt med tidig anmälan. Efteranmälan möjlig i mån av plats, begränsat med startplatser. Läs mer under sidan Anmälan

Avbrutet lopp

Viktigt! Om du av någon anledning ej fullföljer loppet måste detta meddelas sekretariatet.

Barnpassning

Möjlighet för barn mellan 3 och 8 år (förutsatt att de är blöjfria) att vara på barnpassning medans föräldrarna tävlar. Aktivitet beroende på väder, pysslar och ritar och/eller leker utomhus. Föranmälan krävs. Kostnad 100 kronor/barn.

Boende

Boendeutbudet i Sundsvall är stort. Finn ditt boende via Visit Sundsvall. För er som vill ha närhet till TC på lördagen brukar man kunna hyra sjöbodarna ute vid Lörudden, telefonnummer 070-3326799.

Busstransport

Vi strävar efter ett starkt miljötänk, och vill dessutom erbjuda möjlighet att komma till Sundsvall utan bil och ändå nå tävlingsplatserna. Transport till start från Sundsvall (från tågstationen) bokas i samband med anmälan.

Cykel

Fungerar givetvis bra att cykla till respektive tävling, utöver beundran från andra löpare är parkeringen helt gratis och återfinns i närheten av bilparkeringen.

Dusch och toalett

Toaletter finns i anslutning till start och målområde. Dusch är i skrivande stund oklart, i vilket fall som finns ett helt hav att bada i ute vid Lörudden och om vi inte erbjuder dusch kommer badtunna och bastu finnas tillgänglig.

Förvaring

Förvaring av väskor i tält möjlig vid TC. Transport av väskor/överdragskläder från 21 km starten till TC.

Klasser

Löpare får själva välja distans oberoende ålder, enda undantaget åldersgränsen på 16 år för 21 km loppet.

Huvudklasserna kommer vara:
HD 8, HD 10 och HD 12 - 1.0 km + 2.5 km.
HD 14 och HD 16 - 1.8 km + 5 km.
Senior, U23 och HD45+ - 1.8 km + 21 km

Markering

Banorna är välmarkerade med orange markeringsflaggor placerade tät.. Snitsel används vid snäva svängar samt för att i partier skapa löparkorridorer. Skyltar märkta Sundsvall Trail återfinns i alla korsningar.

Massage

Kommer att finnas tillgänglig under lördagens lopp.

Mat

Det kommer serveras gratis frukttallrik till alla deltagare vid målet på Nolbykullen. Efter lördagens tävling erbjuds löparlunch via välrenommerade Restaurang Lörudden, förbokning i samband med anmälan krävs, 150 kronor/person (75 kronor för ungdomar). Marka/kiosk finnes bägge dagarna.

Medalj

Alla som fullföljer ett eller bägge loppen får en vacker trämedalj från Raw Cut Studio som bevis.

Namn/klassbyte

Görs via EQ Timing. Namnändring kostar 100 SEK. Klassändring till kortare bana är gratis medans mellanskillnaden får betalas vid byte till längre bana

Nummerlappar

Samma används för bägge dagarnas tävlingar och återfås i startkuvertet.

Obligatorisk utrustning

Nummerlapp obligatorisk, i övrigt valfri utrustning efter tycke. Terrängskor klart att föredra, vid blött underlag är metalldubb ett vasst val framförallt på 21 km banan.

Parkering

Finns bilparkering tillgänglig både fredag och lördag, begränsat med platser, samåkning att föredra. Gratis parkering om 3 eller fler i bilen, annars kostnad 50 kronor.

Priser

Ett digert prisbord med utlottningspriser. Fina nyttopriser till topp 3 för respektive distans samt till segrarna i ungdomsklasserna.

Därtill prispengar i totalsammandraget för långa touren, dam och herrklass.

Publik

Separata publikkartor presenteras senare, men vi hoppas på två folkfester, kom och heja fram löparna och njut av de vackra banorna

Tävlingsregler

- Tävlande skall följa uppmärkt bana.
- Tävlande skall följa instruktioner och anvisningar från funktionärer.
- Det är den tävlandes ansvar att springa rätt bana.
- Tävlande måste hjälpa andra tävlande om det inträffat en olycka eller någon skadat sig.
- Ni springer i naturskön och skör miljö och även i naturreservat så all nedskräpning är förbjuden.
- Om man bryter mot något av ovanstående leder det till diskvalificering
- Allt tävlande sker på egen risk

Resa hit

Kommunikationerna är goda och Sundsvall nås lätt med både tåg, bil och flyg. TC för fredagens lopp ligger 15 minuter utanför centrala Sundsvall och det tar 30 minuter med bil/buss till lördagens TC. Bussavgångar från Sundsvall anpassade till tågankomst från Stockholm och Umeå.

Sjukvård

Första hjälpen kit finns vid alla vätskestationer. Sjukvårdspersonal finns på plats vid TC.

Upplevelselöpning

Vi avslutar helgen med en härlig löptur på söndagen, möjligt att välja distans mellan 5 km och 30 km. Guidad löpning på mindre kända stigar. Olika fartgrupper. För att springa 20-30 km turerna krävs en god träningsgrad, men oj vad fint det är :)

Startkuvert

Hämtas med fördel på Sportringen i Birsta under torsdagen mellan 17-19. Kan även hämtas vid respektive sekretariat under tävlingsdagarna. Var ute i god tid.

Startlista

Publiceras fortlöpande i vårt Anmälningssystem

Starttider

Hela tidsschemat presenteras under rubriken Helgens program.

Tidtagning

Tidtagning sker med ett chip placerat på nummerlappen

Vätskestationer

Utrustade med vatten, sportdryck från Umara, bananer, apelsiner, melon, kanelgifflar och saltgurka. Återfinns under lördagens tävlingar, och är till antalet 3 på 21 km banan och 2 på 10 km banan. Kortare klasserna har av hänsyn till känslig natur endast vätska vid start och mål.

Ålder

Åldersgräns 16 år på 21 km loppet, i övrigt inga fasta åldersgränser.

Partners