Från A till Ö

Anmälan

Öppnar den 1 oktober 2022. Läs mer under sidan Anmälan

Avbrutet lopp

Viktigt! Om du av någon anledning ej fullföljer loppet måste detta meddelas sekretariatet.

Dusch och toalett

Toaletter finns i anslutning till start och målområde. Dusch erbjuds ej.

Förvaring

Förvaring av väskor i tält möjlig vid start/målområdet

Markering

Banorna är välmarkerade med orange markeringsflaggor placerade tätt. Blås/vit icebug-snitsel används ibland på hällmark, vid snäva svängar samt för att i partier skapa löparkorridorer. Skyltar märkta Sundsvall Trail återfinns i alla korsningar.

Mat

På Nolby Sky Race bjuds det på kolbulle och vätska i Bergfotsstugan efter målgång, här sker även prisutdelningen. På Sundsvall Trail finns marka med fika och dryck vid målgången, och lunch finns också att köpa på Restaurang Lörudden.

Medalj

Erhåller alla som fullföljer.

Minitouren

Bägge tävlingsdagarna räknas samman i ett totalsammandrag, som både är det som ger poäng i Trailrunning Sweden Trailtour, samt där topp 3 belönas med prispengar. Sammandraget baseras på totaltiden för bägge dagarna, med avräknade bonussekunder för de som placeras sig topp 10 i Nolby Sky Race i fallande skala (60-54-48-42-36-30-24-18-12-6 sekunder).

Nummerlappar

Återfås i startkuvertet.

Obligatorisk utrustning

Nummerlapp samt tidtagningschip obligatorisk, i övrigt valfri utrustning efter tycke. Terrängskor klart att föredra, vid blött underlag är metalldubb ett vasst val framförallt på 23 km banan.

Parkering

På Nolby Sky Race är parkeringen placerad 250 meter från startplatsen på en grusbelagd fotbollsplan, markering med orienteringsskärmar från gamla E4:an. På Sundsvall Trail är det begränsat med parkeringsplatser i direkt anslutning till tävlingen varvid samåkning är att föredra. Avstånd från parkeringsplats till tävlingsområdet är 0-3000 meter och vid behov kan även mer avlägsna parkeringsytor nyttjas - då erbjuds busstransport sista biten. Följ funktionärernas anvisningar, och var ute i god tid. Parkeringsavgift bägge dagarna är 100 kronor/bil.

Priser

Till topp 3 i totalsammandraget utdelas prispengar i form av träningsbidrag. För respektive dag gives även fina nyttopriser till topp 3 för respektive distans samt ett digert prisbord med utlottningspriser.

Publik

Publikvänliga banor, för publikkarta se här

Sjukvård

Första hjälpen kit finns vid alla vätskestationer. Sjukvårdspersonal finns på plats vid TC.

Startkuvert

Utdelning sker vid parkeringsplatsen på Nolby Sky Race och vid tävlingscentrum på Sundsvall Trail

Startlista

Finns att beskåda under länkarna, Nolby Sky Race och Sundsvall Trail

Starttider

Hela tidsschemat presenteras under rubriken Helgens program. PÅ Nolby Sky Race startar löparna med 10 sekunders mellanrum, dvs intervallstart, medans gemensam start är det som gäller på Sundsvall Trail. Till skillnad från de senaste åren blir det 2023 endast 1 startgrupp/distans.

Tidtagning

Tidtagning sker med ett tidtagningschip (sportident) som placeras på handled eller vrist. Chipet måste lämnas tillbaka efter målgång för att resultat skall erhållas, förlorat chip debiteras med 800 kronor.

Tävlingsregler

- Tävlande skall följa uppmärkt bana.
- Tävlande skall följa instruktioner och anvisningar från funktionärer.
- Det är den tävlandes ansvar att springa rätt bana.
- Tävlande måste hjälpa andra tävlande om det inträffat en olycka eller någon skadat sig.
- Ni springer i naturskön och skör miljö och även i naturreservat så all nedskräpning är förbjuden.
- Om man bryter mot något av ovanstående leder det till diskvalificering
- Allt tävlande sker på egen risk

Vätskestationer

På Sundsvall Trail återfinns vätskestationer på 10 km banan (i Junibodsand efter 5 km) samt 23 km banan (3 stationer, i Junibodsand efter 5 samt 16 km samt i Norrvikssand efter 11 km). Dessa är utrustade med vatten, sportdryck från Umara, coca-cola, Umara bars och gel, bananer, chips och saltgurka.

Ålder

Åldersgräns 16 år på 23 km loppet, i övrigt inga fasta åldersgränser.

Partners

Kontaktinformation | info@sundsvalltrail.se | +46(0)76-1926060